Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen redo för Way Out West

I dag startar polisinsatsen för ett av sommarens stora evenemang i Göteborg. Nytt för i år är fler poliser, utbildning för ordningsvakter och festivalpersonal och ett gemensamt trygghetsbudskap.

– Vi har fler poliser på plats för att säkerställa ännu högre tillgänglighet och synlighet. Det ska vara lätt för festivalbesökare att ta kontakt, säger Andreas Welin, polisinsatschef för Way Out West som pågår 10-12 augusti.

Gemensamt trygghetsbudskap
I år kommer festivalbesökarna också att mötas av ett gemensamt trygghetsbudskap på jumbotroner och i digitala kanaler.

– Vi vill visa att polis, arrangör och övriga samverkansparter arbetar tillsammans för en trygg och säker festival, säger Welin.

Ökad samverkan
Som ett led i det utvecklade samverkansarbetet har polisen genomfört en utbildning för ordningsvakter och festivalpersonal.
– Den handlar om hur vi tillsammans arbetar brottsförebyggande och trygghetsskapande utifrån våra olika roller och hur samverkansparter kan agera för att bistå polisen vid brott och oförutsedda händelser. Till exempel att ta hand om brottsoffer, envarsgripande av misstänkta och att säkra att vittnen finns kvar på platsen tills polis tar över, förklarar Andreas Welin.

Liksom förra året har polisen anmälningsupptagning på festivalområdet i Slottsskogen för att underlätta för den som vill anmäla ett brott.

Tips till festivalbesökare
• Följ gällande ordningsregler.
• Håll koll på värdesaker och ta hand om varandra.
• Om du utsätts för brott – anmäl direkt. Vänd dig till polis, ordningsvakter eller evenemangets funktionärer så får du hjälp att anmäla.
• Om du bevittnar att någon blir utsatt för brott – ingrip/påkalla uppmärksamhet. Kontakta polisen direkt och berätta vad du sett. Ditt vittnesmål är viktigt.
• Den som stör ordningen eller begår brott kommer att avvisas eller avlägsnas och rapporteras.


 

Till toppen