Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

”Vi försöker ge invånarna en mer synlig polis”

Polisen fortsätter arbetet för att öka sin synlighet i Dalsland. Under sommaren har polisen bland annat besökt ytterområden som Nössemark i Dals-Eds kommun och gränstrakterna kring Bengtsfors.

- Man vill ha en mer synlig polis och det är vad vi försöker ge invånarna, säger Rickard Fremark, lokalpolisområdeschef i Östra Fyrbodal.

I höst fortsätter polisen arbetet med medborgarlöftena, alltså de frågor som invånarna önskar att polisen ska lägga kraft på. I Dals-Ed och Mellerud handlar det, utöver en mer synlig polis, om trafiksäkerheten och trygghet i det offentliga rummet. Därför kommer polisen i september att bjuda in kommunrepresentanter till en diskussion och föreläsning kring brottsförebyggande stadsplanering. Under hösten kommer också fler grannsamverkansgrupper att starta.

Filmklipp: Se lokalpolisområdeschef Rickard Fremark kommentera polisens närvaro i Dalsland och hör vad några invånare i Nössemark tycker.

 

Till toppen