Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Boka besök vid ansökan om pass i Halland

Den 2 januari 2018 införs obligatorisk tidsbokning för ansökan om pass i hela Halland. Det betyder att drop in-tiderna i Falkenberg tas bort till förmån för fler bokade besök.

Sedan några år tillbaka finns det möjlighet att boka tid för ansökan om pass och nationellt id-kort i alla receptioner som utfärdar pass i Halland. I Falkenberg har det även funnits ett antal drop in-tider. Den 2 januari tas möjligheten till drop in bort även där.

– Många har upptäckt fördelarna med att slippa köa och i stället ha en bokad tid när de ska ansöka om pass. Därför går vi nu över till att erbjuda fler bokade tider under hela dagen, säger Christer Bartholdsson som är lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

Bättre service

Sedan tidigare är det enbart bokade besök i receptionerna i Kungsbacka, Varberg och Halmstad. Detta har visat sig positivt för kunderna och det har blivit en lugnare miljö för både besökarna och personalen.

– Det finns många fördelar med bokade besök. Kunderna vet ungefär hur lång tid deras besök hos oss tar och de kan boka tider för flera personer samtidigt, säger Christer Bartholdsson.

Fler tider vid större efterfrågan

Tidigare har det ibland varit kö i receptionen och svårt att få en bokad tid inom kort.

– Efter att vi sett över vilka dagar vi utfärdat flest pass kan vi nu anpassa tiderna efter kundernas behov. Med fler bokade besök kan vi erbjuda tider över hela dagen och även öka antalet tider de dagar efterfrågan är som störst, säger Christer Bartholdsson.

Det är receptionerna i Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad som utfärdar pass och nationellt id-kort. I våra receptioner i Hylte och Laholm går det bra att hämta det färdiga passet. Det tar ungefär fem arbetsdagar för det nya passet att bli klart och då finns möjlighet att få besked i ett sms.

Boka din tid på polisen.se

Tiden bokas enkelt på polisen.se under rubriken Pass och nationellt id-kort. Du kan boka tid för flera personer samtidigt. Den som inte har tillgång till internet kan ringa 114 14 på vardagar mellan kl. 9.30 och 11.30 för att boka tid. Be att få tala med den reception där du vill göra din ansökan.

Läs mer om hur du ansöker om pass och nationellt id-kort och boka din tid

Hitta polisstation

Till toppen