Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Boka tid för ansökan om pass eller nationellt Id-kort i Örebro

Fr o m 15 januari är det tidsbokning för ansökan av pass och nationellt Id-kort vid Rättscentrum i Örebro. Redan fr o m 2 januari kan du boka tid via polisen.se.

Fr o m den 2 januari kommer du som ansöker om pass eller nationellt-ID-kort vid Rättscentrum i Örebro att boka tid. I region Bergslagen kommer även tidsbokning att gälla vid passexpeditionerna i Karlstad och Borlänge.

Du bokar tid via webbplatsen polisen.se, via 11414 eller via besök på passexpeditionen. Där väljer du ort, datum och tid, hur många som ska ansöka samt anger mobilnummer eller epostadress.

Tidsbokningssystem har införts på många passexpeditioner runt om i landet och erfarenheterna är positiva.

- Väntetiderna minskar för besökarna och arbetsmiljön för personalen blir bättre, menar Savis Bodin, införandeansvarig för tidsbokningen i region Bergslagen, uppmanar alla som ska boka tid att göra det i så god tid som möjligt.

I Örebro län kan du ansöka om pass även i Hallsberg, Karlskoga och Lindesberg. På dessa passexpeditioner är det ingen tidsbokning.

Om du besöker Rättscentrum i Örebro i andra ärenden, ex anmälan, hittegods eller utlämning av pass eller Id-kort gäller fortfarande drop-in med nummerlapp.

Presskontakt: Savis Bodin, tel 010- 56 70845.

Här hittar du mer information inför din ansökan om pass

Till toppen