Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Dom för sexuellt ofredande på tunnelbanan

Två civilklädda poliser lyckades i november stoppa ett pågående övergrepp mot en ung kvinna i en tunnelbanevagn. En man har nu dömts för bland annat sexuellt ofredande och misshandel till fängelse i tre månader.

Det var en eftermiddag i början av november i år som en ung kvinna åkte tunnelbana mellan T-centralen och Kungsträdgården. Hon och två män befann sig i tunnelbanevagnen när en av männen närmade sig henne. När hon försökte hålla mannen ifrån sig slog han henne för att sedan hålla fast henne och trycka sin hand mot hennes bak och underliv.

Två civilklädda poliser som var på väg för att hålla i en utbildning såg händelseförloppet genom fönstret på tunnelbanevagnen framför och kunde, när tåget stannande, ingripa mot mannen och avbryta hans agerande.

Stockholms tingsrätt har nu dömt mannen för bland annat misshandel och sexuellt ofredande till fängelse i tre månader.

Åklagaren hade i första hand väckt åtal för försök till våldtäkt. Tingsrätten ansåg att det var bevisat att mannens agerande skett i sexuellt syfte och att detta kränkte målsägarens sexuella integritet, men ansåg inte att det var bevisat att den tilltalade faktiskt hade uppsåt att våldta målsäganden. Åklagaren överväger att överklaga domen. 

Till toppen