Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Dom i uppmärksammat narkotikaärende i Hallstahammar

Under sommaren 2017 anträffar polisen ett stort parti narkotika i Hallstahammar, Västmanland. Nu har dom fallit i Tingsrätten.

– Att vi kunnat driva ärendet ända fram är ett utmärkt resultat av samarbetet mellan allmänheten och polisen, säger Fredrik Nilsson, sektionschef vid region Mitt.

Polisen får in information som leder till att en erfaren polis väljer att kontrollera en specifik plats i Hallstahammar och hittar då en narkotikagömma som visar sig innehålla 35 kilo amfetamin. Platsen undersöks och polisen inleder en omfattande samverkan mellan främst åklagare och polisen på såväl lokal, regional och nationell nivå. Arbetet leder till att två personer som besöker gömman kan gripas, anhållas och häktas.

– Vi vill tacka alla inblandade för det engagemang och den fantastiska uppslutningen kring ärendet trots att allt sker mitt under semesterperioden och sommaren, säger Fredrik Nilsson.

Idag, måndag den 4 december, har dom meddelats i Tingsrätten.  Männen döms till fyra års fängelse för försök till synnerligen grovt narkotikabrott, respektive två år och två månader för grovt narkotikabrott, ringa narkotikabrott och vapenbrott. Även en tredje man döms till fängelse i tre månader för ringa narkotikabrott och vapenbrott.

Till toppen