Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Extra poliser förebygger brott i julhandeln

Polisen stärker under julveckan resurserna i flera köpcentrum i Stockholm där det vistas mycket människor. Målet är en tryggare julhandel och mindre brottslighet.

Just nu syns poliser på flera håll i julhandeln. Några av de platser i Stockholm där man har särskilt riktade polisresurser är galleriorna i Liljeholmen och Skärholmen samt Täby Centrum.

– Det finns en ökad brottskurva kopplat till julhandeln där det är mycket folk i rörelse. I första hand är det stölder, till exempel fickstölder eller att någon stjäl något ur en bil. Därför har vi extra poliser som är uttagna specifikt för att jobba med synlighet och ökad trygghet, säger Susan Friberg, polis i Skärholmen.

Offensivt arbete mot stölder

I Täby prioriterar man också julhandeln med ökad uppmärksamhet mot bland annat banker, växlingskontor och butiker. Dessutom läggs fokus på att offensivt förebygga tillgreppsbrott i och anslutning till centrum.

– Vi har sett några fall där unga personer tvingat av andra unga människor värdesaker, som till exempel mobiler och jackor. Vi kommer därför att arbeta aktivt även mot denna typ av brottslighet, säger Per Åkermark, polis i Täby.

Uniformerad personal kommer både dag- och kvällstid under julveckan att synas i anslutning till galleriorna och samverka med bland ordningsvakter och butiker.

Till toppen