Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Fem häktade för människohandel

Uppdaterad. Efter det omfattande tillslaget under tisdagen den 5 december i en utredning gällande människohandel i polisregion Syd är fem personer häktade.

Häktningsframställningarna gäller fem män och en kvinna och misstankarna gäller människohandel samt medhjälp till människohandel.

Vid det samordnade tillslaget i Kalmar och Kronobergs län frihetsberövades tio misstänkta personer. Sex av de misstänkta har nu begärts häktade (se uppdatering nedan). Övriga som suttit frihetsberövade i Sverige har frigivits och utredningen fortsätter.

Vid samordnat tillslag i Bulgarien i samma utredning har två män frihetsberövats och de båda är häktade av Växjö tingsrätt i sin utevaro liksom en man som inte anträffats och är internationellt efterlyst.

Häktningsförhandlingarna mot de misstänka som sitter frihetsberövade i Sverige inleds under fredagen den 8 december vid Växjö tingsrätt klockan 10.00.

Uppdatering 171207

Under dagen den 7 december greps den internationellt efterlyste mannen på flygplatsen i Sofia, Bulgarien, och kommer att begäras utlämnad till Sverige.

Uppdatering 171208

I Växjö Tingsrätt den 8 december häktades fem män och en kvinna försattes på fri fot.

 

Till toppen