Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Grov våldtäkt på Högaholm i Malmö

Teknisk undersökning har genomförts och vissa spår har säkrats. Har du tips, kontakta polisen på 114 14.

Polisen har upprättat en anmälan om grov våldtäkt efter att information inkommit om en händelse som ska ha skett strax innan midnatt på Högaholm i Malmö.

Målsägare är en kvinna över 18 år och hennes fysiska skador betecknas som lindriga.

- Vi har inte kunnat klarlägga något händelseförlopp och det är också oklart hur många personer som ska ha befunnit sig på den misstänkta brottsplatsen, men vi misstänker att det rör sig om fler än en gärningsman, säger Mats Karlsson, biträdande polisområdeschef i Malmö.

Ett större område spärrades omgående av runt den misstänkta brottsplatsen. En teknisk undersökning har genomförts och vissa spår har säkrats. Andra åtgärder som genomförts är att söka av den misstänkta brottsplatsen med spermahund, kontrollera om det kan finnas övervakningskameror i området och att söka eventuella vittnen till händelsen.

Polisen gör i nuläget inga omedelbara kopplingar till de tre andra misstänkta grova våldtäkter som anmälts de senaste två månaderna i Malmö.

- Även om det är naturligt att vara rädd när sådana här händelser inträffar så är det viktigt att försöka tänka som vanligt och inte låta rädslan styra. Man ska röra sig som vanligt i samhället. Det är den viktigaste och bästa brottsförebyggande åtgärden av alla, säger Mats Karlsson.

Polisen tar tacksamt emot information och tips om de fyra pågående utredningarna på telefonnummer 114 14.

Till toppen