Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Insats mot fyrverkerier i Södertälje

Södertälje är en av flera kommuner som har problem med missbruk av fyrverkerier och smällare. Därför genomför polisen just nu en insats mot fyrverkerianvändandet i kommunen.

Missbruk av fyrverkerier och smällare uppfattas som ett stort samhällsproblem i Södertälje.

– Pyroteknik skjuts mot husfasader och så kallade bangers används i centrumanläggningar och bostadsområden. Det här problemet drabbar såväl boende som näringsidkare. Det är både störande och skapar otrygghet, säger Kristoffer Olofsson, operativ koordinator i Södertälje.

Söker upp ungdomar

Polis, kommun och räddnings­tjänst prioriterar därför frågan lokalt med hjälp av ingripanden, informa­tion samt åtgärder mot illegal försäljning av fyrverkerier.

– Vi jobbar brottsförebyggande genom att vara synliga och ingriper när brott sker. Men också uppsökande tillsammans med socialtjänsten mot ungdomar som begår de här gärningarna, säger Kristoffer Olofsson.

Förbjudet på allmänna platser

De områden som sticker ut i negativ mening för stunden är Ronna, Lina och Geneta samt Hovsjö och Brunnsäng. Liknande problematik finns även i andra bostadsområden och det är vanligen under eftermiddagar och kvällar som problematiken är som störst, menar Kristoffer Olofsson.

I Södertälje kommun är det förbjudet att använda fyrverkerier på allmänna platser. Undantag görs för nyårsafton, påskafton och valborgsmässoafton. Fyrverkerier får då användas mellan 15.00 till 03.00 dagen efter.

Mer om vilka regler som gäller vid fyrverkerianvändning

 

Till toppen