Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Lennart Leijon nu chef för polisområde Jönköping

Lennart Leijon har nu tillträtt som ordinarie polisområdeschef för polisområde Jönköping i polisregion Öst.

Lennart har varit tillförordnad chef för polisområdet efter att Johan Norrman lämnade myndigheten för ett nytt uppdrag hos Kustbevakningen. Innan dess var han kanslichef för polisområde Jönköping från att den nya myndigheten bildades 2015. Lennart har en bred polisiär erfarenhet med ett förflutet som bland annat biträdande operativ chef i den tidigare myndigheten i Jönköpings län och innan dess flera chefsuppdrag i dåvarande polismyndigheten Västra Götaland, polisområde Skaraborg.

  - Jag är glad över att Lennart nu kliver in i polisområdesuppdraget fullt ut. Jag är övertygad om att han kommer att tillföra mycket positivt i både regionens och polisområdets verksamhet, säger Ulrika Herbst, regionpolischef region Öst.

Lennart har tillträtt sin nya tjänst och Bo Kellerth är tillförordnad kanslichef för polisområdet i avvaktan på att en ny ordinarie kanslichef kan tillsättas.

  - Jag är stolt över förtroendet att få leda polisområdet, och hoppas kunna motsvara de förväntningar som detta innebär. Eftersom jag har varit involverad i ledningen av polisområdet de senaste åren har jag god inblick i vilka utmaningar vi står inför. Jag är trygg med den kompetens jag vet finns i organisationen och att jag känner verksamheten, säger Lennart Leijon.

Polisområde Jönköping innefattar lokalpolisområdena södra Vätterbygden, Höglandet och Värnamo och ingår i polisregion Öst.

Till toppen