Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Misstänkt har erkänt sprängning mot polisstation i Växjö

Under tisdagen erkände vid polisförhör en 20-årig man från Växjö att han genomfört skadegörelse på polisstationen i Dalbo genom att placera ut explosivt föremål vid polisstationen.

Söndagen den 29 oktober vid 02-tiden drabbades polisstationen på Dalbo i Växjö av skadegörelse. Någon hade sprängt en s.k. banger (kraftig fyrverkeripjäs) vid polisstationens entredörrar och fönsterrutor hade skadats på polisstationen som var obemannad vid tillfället.

Vid 04-tiden samma natt larmades polisen återigen till samma polisstation där en ny detonation inträffat på en annan del av fastigheten vid ett kontorsfönster. Skadorna här blev återigen krossade fönsterrutor.

Vid brottsplatsundersökningen har spår säkrat och detta har idag lett fram till att en 20-årig Växjöbo hämtats till förhör som misstänkt för de båda brotten (skadegörelse).

20-åringen har erkänt de båda fallen av skadegörelse mot polisstationen på Dalbo vid polisförhör under tisdagen.

- Det är viktigt att vi kan klara upp de här angreppen mot polisen och våra lokaler. Självklart är jag mycket nöjd över att mina medarbetare nått framgång i utredningen förklarar lokalpolisområdeschefen i Växjö/Alvesta Jonas Eek.

Tidigare var en kvinna misstänkt för skadegörelsen mot polisstationen på Dalbo men är inte längre aktuell i utredningen.

Till toppen