Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Möte med initiativtagarna till #nödvärn

I dag träffade rikspolischef Dan Eliasson, HR-direktör Kajsa Möller och kommunikationsdirektör Carola Määttä initiativtagarna till de polisanställdas upprop, #nödvärn, Kerstin Dejemyr, Meta Broddare och Maria Larsson.

Gruppen kontaktade rikspolischefen för att lämna över uppropet #nödvärn med vittnesmål från polisanställda. En dialog fördes om missförhållandena och vikten av att nå en efterlevd och upplevd nolltolerans. I samtalet var vi överens om att perspektivet måste breddas till att omfatta all form av kränkanden beteenden.

-Styrgruppen för nödvärn lämnade idag över uppropet och kommer framöver att vara en del i utvecklingsarbetet, säger Maria Larsson, från styrgruppen för #nödvärn.  

-Jag är ödmjuk inför de som med stort mod har delat med sig av sina berättelser och jag blir arg och besviken över att vi inte har kommit längre. Samtidigt ser jag mötet idag som en möjlighet till en nystart. Det är uppenbart att arbetet som vi bedriver inte är tillräckligt säger Dan Eliasson, rikspolischef i en kommentar efter mötet.

Till toppen