Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Polisen beslagtog 173 kg narkotika - långa straff för de misstänkta

Flera dömda för synnerligen grovt narkotikabrott i Västsverige.

Spaningssektionen i Storgöteborg har sedan april arbetat med ett omfattande internationellt narkotikaärende. Det är första gången spaningssektionen drivit ett ärende där någon blivit dömd för synnerligen grovt narkotikabrott.

Fyra personer som varit delaktiga i att transportera och hantera narkotika genom Sverige greps i Finland redan i våras och fick sina domar i Finland tidigare i höst. Nu har ytterligare sex personer i samma liga fått sina domar av Göteborgs tingsrätt.

Polisen har bedrivit ett omfattande spaningsarbete med att följa leveranserna av narkotikan till bland annat personer som arbetat på ett på ett bageri i Göteborgsområdet. Två kvinnliga kurirer har flugits in till Sverige. De båda har sedan transporterat narkotika från Göteborg via Haparanda till Lahti i Finland . En lägenhet i Alingsås som hyrts i andrahand har fungerat som distributionscentral av narkotikan.

Vid husrannsakan kunde narkotikaspanarna beslagta 173 kg marijuana vilket innebar att två av de inblandade den 12 december dömdes för synnerligen grovt narkotikabrott. I ärendet har även vapen och kokain tagits i beslag.

– Det är första gången vår sektion får någon dömd för synnerligen grovt narkotikabrott, säger Pether Lundin, spaningssektionen Storgöteborg.

De åtalade har suttit häktade sedan i våras och har nu fått sina domar på mellan 4 och 7 år i fängelse. Brottsrubriceringen "synnerligen grovt narkotikabrott" tillkom 1 juli 2016.

Till toppen