Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen ökar närvaron vid skola i Enskede

Polisen är under dagen på plats vid gymnasiet i Enskede för att öka tryggheten och fånga upp eventuella vittnesmål. Detta efter att en elev i går, 13 december, avled i samband med en knivskärning på skolan.

Polisen har efter onsdagens mord vid gymnasiet i Enskede ökat sin närvaro i området.
- Känner man oro eller vill lämna upplysningar tycker jag att man ska prata med poliserna. Det finns även fältassistenter på plats för de som vill tala med dessa, säger Daniel Granström, kommunpolis i Enskede.

Det var klockan 12.25 på onsdagen som polisen kallades till Enskede gårds gymnasium efter att skolpersonal larmat om slagsmål på skolområdet. En tonårig elev knivskar en annan elev till döds, samtidigt som ytterligare en elev fick lättare knivskador när denne försökte ingripa.

Misstänkt greps snabbt

Den misstänkte greps strax därefter av polis i skolans närområde. Han är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord och förhör kommer hållas under dagen. Brottsplatsen var avspärrad för teknisk undersökning fram till klockan 19 på onsdagen. Flera vittnen har hörts och fler kommer att höras under torsdagen.

Polisen finns sedan tidigt i morse på skolområdet för att skapa trygghet. Om någon tror att den har sett eller hört något som kan vara av intresse för utredningen så prata gärna med poliserna på plats eller kontakta polisen på 11414.

Till toppen