Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen ökar tryggheten i julhandeln

Julhandeln är i full gång och kommer i ett intensivt skede under veckan. Därför satsar också polisen på ökad synlighet för ökad trygghet.


Olika lokalpolisområden satsar på ökad synlighet under julhandeln. I lokalpolisområde Storgöteborg city kommer polisen från onsdag att patrullera i Nordstan och affärsgatorna runtomkring.

– Vi gör en insats för att öka vår synlighet. Tanken är att vi ska skapa trygghet för de som är ute och handlar, såväl som butiksinnehavare, säger Samuel Svedberg på lokalpolisområde Storgöteborg city, som leder insatsen under julhandeln.

Inför jul och mellandagarna kommer polisen patrullera både dagtid och kväll. Även om många idag kanske handlar sina julklappar på nätet, är det mycket folk i rörelse dessa dagar och det kan bli trångt i butikerna.

– Det är mycket folk på en begränsad yta. Det är bra att hålla väskor och fickor stängda för att minska risken för stöld. Det är det bästa tipset för att det inte ska bli en tråkig jul, säger Samuel Svedberg.

Sju råd för trygg julhandel

  • Förvara plånbok och mobil i en ficka du kan stänga.
  • Stäng väskan och bär den med öppningen mot kroppen.
  • Skydda din pinkod när du betalar eller tar ut pengar.
  • Var vaksam i trängsel och mot närgångna personer.
  • Lägg inte mobil eller plånbok på bordet när du fikar eller äter.
  • Häng inte din jacka, med värdesaker i, på stolen eller i garderoben på café eller restaurang.
  • Lämna inga värdesaker i bilen.

För dig som väljer att julhandla på nätet finns det även tips på hur du kan skydda dig.

Tips för säkrare näthandel

 


 

Till toppen