Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisens volontärer i Gästrikland på sitt första uppdrag

På tredje advent var polisens volontärer i Gästrikland ute på sitt allra första uppdrag i Valbo köpcentrum. Synlighet och trygghetsskapande aktiviteter var uppdraget för dagen.

Polisens volontärer är helt nytt i polisområde Gävleborg och på tredje advent var alla  nyutbildade volontärer i Gästrikland ute på sitt allra första uppdrag tillsammans kontaktpoliser. Polisens volontärer i Hälsingland genomförde sitt första uppdrag redan under första advent.

Volontärerna rörde sig i Valbo köpcentrum under julhandeln. Deras uppdrag var att vara synliga och därigenom skapa trygghet. De syntes tydligt när de gick runt i sina gula reflexvästar tillsammans med kontaktpoliserna och pratade med människorna. De delade också ut förebyggande information om trafik. De fick många nyfikna frågor om vad en volontär gör. Läs gärna mer om vad det innebär att vara volontär.

- Vi kontaktpoliser patrullerade tillsammans med volontärerna i köpcentret och vi fick väldigt många positiva kommentarer om att vi fanns på plats och var synliga. Volontärerna bidrar till att vi når ut till människor som vi annars kanske inte skulle nå och på så sätt skapar vi tillsammans ett tryggare samhälle, säger Therese, kontaktpolis.

Till toppen