Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisens volontärer i Hälsingland på sitt första uppdrag

På första advent var polisens volontärer ute på sitt allra första uppdrag i Bollnäs centrum. Synlighet och trygghetsskapande aktiviteter var uppdraget för dagen.

Polisens volontärer är helt nytt i polisområde Gävleborg och på första advent var 5 av 15 nyutbildade volontärer i Hälsingland ute på sitt allra första uppdrag tillsammans kontaktpoliser.

Volontärerna rörde sig i Bollnäs centrum under julskyltningen och besökte också butikerna. Deras uppdrag var att vara synliga och därigenom skapa trygghet. De syntes tydligt när de gick runt i sina gula reflexvästar tillsammans med kontaktpoliserna och pratade med människorna. Volontärerna upplevde det som en värdefull erfarenhet, de fick många positiva kommentarer och också många nyfikna frågor om vad en volontär gör. Läs gärna mer om vad det innebär att vara volontär.

- Vi fick väldigt många positiva kommentarer om att vi fanns på plats och var synliga. Att använda volontärer är en bra med metod i det brottsförebyggande arbetet. De gör en viktig samhällsinsats och hjälper till att skapa ett tryggare samhälle, säger kommunpolis Helena Sundberg.

Till toppen