Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Spadtag taget för polishus i Rinkeby

Rikspolischef Dan Eliasson: En tydlig polisiär närvaro i utsatta områden är en helt nödvändig del i vårt arbete mot den organiserade brottsligheten. Det nya polishuset i Rinkeby kommer att göra stor skillnad.

Byggbolaget NCC inleder nu bygget av polishuset i Rinkeby på uppdrag av Familjebostäder. Två befintliga bostadshus i närheten av Rinkeby centrum ska byggas om och två tillbyggnader ska byggas.

– Det nya polishuset är en viktig symbol och en viktig del i vårt långsiktiga arbete för ökad trygghet i Järva, säger Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef i Rinkeby.

Bygget kommer att resultera i 14 500 kvadratmeter och cirka 240 arbetsplatser till poliser och polisanställda. Byggnationen beräknas vara klar hösten 2019.

En symbol för trygghet och säkerhet

– Det nya polishuset i Rinkeby ska inte bara vara ett hus utan också en symbol för trygghet och säkerhet. Det är ett tag kvar innan vi är på plats fysiskt i huset men redan idag jobbar vi med övriga i området för en långsiktigt positiv utveckling, säger Patrick Ungsäter, polisområdeschef i Stockholm nord.

Dan Eliasson, NCCs Sverigechef Henrik Landelius, finansborgarrådet Karin Wanngård, bostad- och demokratiborgarrådet Ann-Margarethe Livh samt Familjebostäders vd Anette Sand fanns på plats i Rinkeby tisdag den 12 december för att ta det första spadtaget för polishuset.

– Polisen har en given roll i Järva och tillsammans med andra aktörer som stadsdelarna, andra myndigheter, föreningsliv, församlingar och alla goda krafter kan vi tillsammans arbeta för ett tryggare område, säger Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm.

Till toppen