Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Stort antal misstänkta narkotikaköpare identifierade

Polisen i lokalpolisområde Östra Fyrbodal har under en tid fått uppgifter om en stor mängd misstänkta narkotikaköpare. Under de senaste veckorna har polisen agerat mot några av dem och framöver kan ytterligare personer bli kontaktade.

Polisen arbetar aktivt mot narkotika och uppgifterna om de misstänkta köparna i lokalpolisområdet har kommit fram under en längre period i samband med att flera narkotikaförsäljare gripits. Många av de misstänkta köparna är ostraffade sedan tidigare och polisen kan komma att göra husrannsakningar hos dem framöver. Det handlar framför allt om personer mellan 18 och 30 år som är bosatta i Trollhättan, Lilla Edet och Vänersborg.

– De här personerna riskerar att bli misstänkta för narkotikainnehav. I vissa fall kan vi söka efter narkotika i hemmet, och om man hamnar i brottsregistret för narkotikabrott kan en konsekvens bli att körkortet återkallas. Därför vill vi understryka att man har mycket att förlora på att använda narkotika. Man vet inte heller vad det är för preparat man köper – det har exempelvis förekommit dödsfall när man köpt via nätet, säger förundersökningsledare Hans Frykler. 

Polisen vill uppmärksamma konsekvenserna av att köpa och använda narkotika eftersom man bedömer att narkotikahandeln är omfattande.

– Det finns väldigt många som säljer, och det betyder att det också finns väldigt många som köper. Vi vill fånga upp de här personerna i tid, så att de inte riskerar att fastna i ett djupare missbruk, säger Hans Frykler.

Narkotikabrott genom eget bruk i lokalpolisområde Östra Fyrbodal

2017

2016

2015

2014

2013

763

707

694

675

687

Till toppen