Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Tidsbokning för pass införs 15 januari 2018

Från och med 15 januari 2018 införs tidsbokning när du behöver skaffa nytt pass eller nationellt id-kort på Gotland. Det innebär att du måste boka en tid innan och att drop-in för att göra pass och id-kort inte längre kommer att finnas.

På allt fler håll i landet införs tidsbokning för pass och nationellt id-kort.

– Det innebär att det krävs ett mått av planering men samtidigt slipper man köer, säger Anne Sundell, kanslichef vid Polisen på Gotland.

Det är viktigt att de som går i restankar kontrollerar sitt pass giltighetstid i god tid och därmed har framförhållning och hinner boka tid för att skaffa pass inför resan.

Det är dessutom viktigt att resenären också kontrollerar vilka krav på giltighetstid passet ska ha i det land man planerar att resa till. Detta kan man kontrollera på www.swedenabroad.com

– I en del länder kan det till exempel att passet har mer än sex månaders giltighet kvar när en person reser in i landet, säger Marie Hallbom, passhandläggare vid Polisen på Gotland.

Från och med första januari är det möjligt att gå in och boka tider hos polisen Gotland. Det kommre då att finnas tider från och med 15 januari 2018 och framåt. Man kan boka tid genom att gå in på polisen.se, ringa 114 14 eller komma in på en polisstation i Sverige.

Till toppen