Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Volontärer på sitt första uppdrag

Polisområde Uppsalas nya volontärer ska ut i julhandeln på sitt första uppdrag under veckan. Att synas och på så sätt skapa trygghet ingår i uppgiften.

Volontärerna kommer att kunna ge relevant brottsförebyggande information. I julhandeln finns bland annat risken att råka ut för ficktjuvar, säger Ulrika Andersson, samordnare för volontärverksamheten i polisområde Uppsala.   

Volontärerna är personer som på sin fritid hjälper polisen i det lokala brottsförebyggande arbetet och med att sprida information. Polisområde Uppsala har nyligen utbildat sina första 20 volontärer. Dessa engageras i olika typer av uppdrag och det första sker nu i veckan i samarbete med kontaktpoliser.

Volontärerna kommer att hålla till i de centrala delarna av Uppsala och du kommer att kunna känna igen dem på deras gula reflexvästar, säger Ulrika Andersson.

Mer information om polisens volontärer

Så skyddar du dig mot ficktjuvar

Stora folksamlingar och trängsel i julhandeln drar till sig ficktjuvar. Här är några tips på vad du kan göra för att minska risken för att bli utsatt.

  • Ha alltid dina tillhörigheter under uppsikt. Häng inte jackan eller väskan på stolen och lägg inga värdeföremål på bordet när du fikar eller äter
  • Ha plånbok och mobil i innerfickan, inte i bakfickan
  • Stäng väskan och bär den så att du har dina värdesaker under uppsikt
  • Ficktjuvar använder ofta någon form av avledande manöver. Var därför extra uppmärksam om någon stöter till dig
  • Skydda din pinkod när du betalar med kort eller tar ut pengar
     
Till toppen