Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Bättre utredningsresultat i region Syd i januari

Uppdraget från regeringen har varit tydligt; Polisens utredningsresultat ska förbättras senast vid halvårsskiftet. Redan nu kan konstateras att resultaten för januari 2017 ser bättre ut än motsvarande månad i fjol i region Syd.

Utredningsverksamheten är, vid sidan av den grova brottsligheten, prioriterad i region Syd under 2017. Det handlar både om att utreda fler brott, och om att upprätthålla en hög kvalitet i de utredningar vi hanterar.  

- Vår främsta inriktning för året är att fler brottsoffer ska få sina brott utredda. Vi måste bli bättre på detta och också på att återkoppla till våra målsäganden. Bakom varje anmälan finns en drabbad människa och vårt uppdrag är att se till att han eller hon får sitt ärende utrett, förklarar Jarl Holmström, biträdande regionchef och operativt ansvarig i Syd, och fortsätter:

- Att utreda brott är en av polismyndighetens kärnverksamhet och en uppgift som har stor betydelse för människors tilltro till rättssamhället. Därför är det så viktigt att den negativa resultatutveckligen kan brytas.  

Kraftansträngning har gett resultat

Och just nu ser läget lovande ut. Fler förundersökningsprotokoll har levererats till åklagarna under januari 2017 än under motsvarande månad i fjol. Dessutom har balanserna i de flesta områden och enheter sjunkit rejält. Detta samtidigt som kvaliteten i ärendena har bibehållits.

- Det är oerhört glädjande att vi nu kan se en vändning i regionen. Vi har verkligen gjort en regional kraftansamling i det här avseendet, ända sedan i höstas. I alla områden och enheter har det pågått ett arbete med åtgärder för att förbättra våra utredningsresultat och det dessutom parallellt arbetet i våra pågående mordutredningar. Det vi nu ser är resultatet av detta, säger Jarl Holmström.

 

Till toppen