Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Efterlyst man gripen i Uppsala

Den man i 70-års åldern som varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för ett stort antal bedrägerier i Sverige har i dag gripits av polisen i Uppsala.

Under onsdagsförmiddagen försökte en polispatrull stoppa en bil i området Boländerna i östra Uppsala. Efter att polisen följt efter bilen en stund stannade föraren bilen och sprang sedan in i industriområdet. Polisen hann ifatt honom och mannen kunde då gripas.

Det visade sig vara den man i 70-årsåldern som varit efterlyst sedan i höstas. Han har varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för ett stort antal bedrägerier runtom i Sverige, företrädesvis mot äldre kvinnor. Mannen är väl känd för liknande brottslighet sedan många år.

Mannen påstår sig ofta komma från olika företag, till exempel ICA, Coop, olika banker eller datainspektionen. Han lurar målsägaren genom att påstå att det blivit något fel på deras betalkort eller att de har betalt för mycket när de var och handlade. Han uppger att han ska ställa tillrätta det som blivit fel och vill ha målsägarnas bankkort och kod. Därefter tömmer han målsägarens konto på pengar. Mannen uppträder välvårdat och utrycker sig väl.

Till toppen