Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

En positiv start på 2017

I polisregion Nord har ett antal åtgärder för att förbättra utredningsresultaten genomförts under förra året och kommer fortsätta att genomföras i år. Resultaten för januari 2017 i polisregion Nord ser bättre ut än motsvarande månad förra året.

2017 har börjat positivt för polisregion Nord. Antal ärenden redovisade till åklagare under januari månad har till exempel ökat med 24,3% jämfört med samma månad året innan.

- Det är glädjande att resultaten förbättras. Det är tack vare det goda polisarbete som görs ute i lokalpolisområden och enheter, tillsammans med olika genomförda åtgärder, som vi nu ser dessa positiva resultat, säger Klas Johansson, regionpolischef i Nord.

Fortsatt satsning på förbättrade utredningsresultat

Utredningsverksamheten är ett fortsatt prioriterat område i polisregion Nord under 2017. Polisregionens ledning har fattat ett antal generella beslut om åtgärder som syftar till att ge önskade utredningseffekter. Utöver detta genomförs en mängd lokalt anpassade initiativ på utredningssidan i polisområdena och lokalpolisområdena som också bidrar till utredningsresultat och medborgarnytta.

- Arbetet att förbättra våra utredningsresultat fortsätter, en förbättring som ska hålla på längre sikt. Det känns bra att vi har fått en bra start på året, det tar vi med oss i arbetet för en fortsatt positiv utveckling i polisregion Nord, avslutar Klas Johansson.

Till toppen