Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Kameraövervakning vid Sevedsplan får vara kvar

Datainspektionens överklagan av polisens tillstånd för kameraövervakning avslås av Förvaltningsrätten.

Polisen har sedan tidigare flera tillstånd för kameraövervakning i Sevedsområdet. En överklagan av ett av tillstånden, i anslutning till Sevedsplan, har lämnats in av Datainspektionen och den 27 januari kom domen, där Förvaltningsrätten avslår överklagandet. Detta innebär att kameraövervakningen, enligt tillståndet som beviljats av Länsstyrelsen i Skåne, får vara kvar.

- Verktyget kameraövervakning är något som polisen i Malmö tänker fortsätta satsa på. Vi ser att det har stora fördelar, både i det trygghetsskapande arbetet och som utredningsåtgärd. Som exempel finns ett av de mord som skett i Malmö fångat på övervakningskamera, säger Malmös polisområdeschef Stefan Sintéus.

Polismyndigheten bedriver trygghetsbevakning med hjälp av övervakningskameror på ett flertal platser i Malmö. Två typer av kamerauppsättningar finns. Dels inom ramen för tillstånd från Länsstyrelsen och dels inom ramen för det så kallade 30-dagars tillstånd som myndigheten själva kan fatta.
Till toppen