Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Lena Tysk lämnar sitt uppdrag på egen begäran

Polisområdeschefen i Västmanland Lena Tysk lämnade igår sitt uppdrag. Polisområdet behöver bra förutsättningar och ordinarie chef på plats, säger hon.

Lena Tysk framhåller att det är viktigt att hon tar ansvar i den uppkomna situationen och försöker bidra till att polisområde Västmanland får så bra förutsättningar som möjligt framöver. – Detta är jag skyldig alla engagerade och kompetenta medarbetare som kämpar i verksamheten varje dag, säger hon.

Hon fortsätter;
 
Västmanland behöver nu så snart som möjligt få kontinuitet med en ordinarie chef på plats, som framför allt har medarbetarnas förtroende. Energin behöver ägnas åt de utmaningar som finns i verksamheten.

Lena Tysk kommer att lämna sitt uppdrag som polisområdeschef omgående oavsett utgången i den rättsliga processen.

– Polismästare Lena Tysk har bett att få lämna sitt uppdrag som polisområdeschef för Västmanland. Jag har förståelse för det och Lena Tysks kompetens kommer tillvaratas på regionkansliet, säger Carin Götblad, regionpolischef Mitt.

Kontaktperson:
Lisa Sannervik
Presstalesperson region Mitt
070-6770116

Till toppen