Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Misstänkt för mord i Kungsbacka har erkänt

I slutet av januari anhölls en kvinna misstänkt för mord på en annan kvinna i Kungsbackatrakten. Under polisförhör har den misstänkta nu erkänt i sak.

Upprinnelsen var en händelse på E6 vid Kållered söndagen den 29 januari. Den misstänkta kvinnan hade kraschat sin bil och polisen larmades om att hon hotade medtrafikanter med hammare. En person utsattes också för misshandel. Polisen omhändertog kvinnan på platsen och hon fördes till sjukhus för vård.

Två dagar senare anträffades en kvinna i 75-årsåldern mördad i sin bostad i Kungsbackatrakten. Enligt vittnesuppgifter hade en bil varit synlig på mordplatsen på söndagen.

– Vi kom snart fram till att det var samma bil som varit inblandad i händelsen på E6. Senare samma dag anhölls kvinnan misstänkt för mord, säger Cecilia Bergstén, chef för grova brott-gruppen i polisområde Halland.

Kvinnan häktades misstänkt för mord och under förhör har hon alltså nu erkänt de faktiska omständigheterna.

– Utifrån de samlade uppgifter vi har i dag tyder allting på att hon varit ensam gärningsperson och vi har idag inga andra misstänkta för dådet, säger Cecilia Bergstén.

Utredningen fortsätter nu med fler utredningsåtgärder, analys av teknisk bevisning och ytterligare förhör.

Till toppen