Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Mobilt poliskontor del i Tanums medborgarlöfte

Polisen i Fyrbodal har utökat verksamheten med ytterligare ett mobilt poliskontor. En gång i veckan kommer det att finnas på plats i Tanum – det är en del i medborgarlöftet, som nu är klart.

Invånarna i Tanums kommun har i medborgardialoger önskat en ökad polisiär närvaro, Det är i första hand i Tanumshede och Hamburgsund som det mobila poliskontoret kommer att göra sina veckovisa stopp. Då har de boende möjlighet att lämna tips, göra anmälningar eller ställa frågor.

– Nu får invånarna närheten till ett kontor och vi blir mer tillgängliga, säger
kommunpolis Sara Olsson.

Riktade insatser mot narkotika


Inbrott, trafik och narkotika är de tydligaste problemområdena i Tanums kommun. Det är här polisen lovar insatser under 2017. Polisen kommer att patrullera platser som upplevs som otrygga, och göra riktade insatser mot narkotika.

– Det finns narkotika här, men vi har bra koll på det. Samtidigt behöver vi tips för att kunna göra tillslag och sätta in åtgärder, säger Sara Olsson.

Polisen kommer också att genomföra trafikkontroller på vissa specifika vägsträckor som upplevs som otrygga.

Utveckla grannsamverkan


Oron bland de boende över att drabbas av inbrott kommer bland annat att hanteras i form av grannsamverkan – både i befintliga och nya grupper.

– Vi har sedan tidigare en välfungerande grannsamverkan i Tanum. Det vill jag bygga vidare på, säger Sara Olsson. 

För kommunens del innebär medborgarlöftena att man ska stödja polisen i det brottsförebyggande arbetet och upprätthålla en hög standard vad gäller belysning och renhållning.
 

Till toppen