Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen genomför trafikkontroller i Färgelanda kommun

Polisen har lovat att fokusera på trafiken i Färgelanda kommun under året, som en del i arbetet med att öka tryggheten för invånarna. Nu har några mindre och en större kontroll genomförts.

I slutet av förra året presenterade polisen och Färgelanda kommun ett gemensamt medborgarlöfte för 2017. Det handlar om aktiviteter för att öka tryggheten, med utgångspunkt i det som invånarna har beskrivit som viktigt. Här lyftes trafiken fram som en viktig fråga.

– Vi har gjort flera trafikkontroller i Färgelanda redan nu, både när det gäller nykterhet och hastighet. I går hade vi en insats där vi stoppade 120 fordon, och det var glädjande att se att alla var nyktra, säger kommunpolis Peter Svernling.

Trafikkontrollerna i går genomfördes vid länsväg 172 vid Ellenöbron, länsväg 173 i Stigen och i Färgelanda centrum.

– I medborgarlöftet har vi lovat ett ökat fokus på trafiksituationen i Färgelanda. Flera av dem vi stoppade berättade att de märkt att vi har en ökad polisiär aktivitet i området. Jag som kommunpolis är glad att allmänheten märker att vi nu fokuserar på det som de lyft fram som viktigt att vi inom polisen arbetar vidare med, säger Peter Svernling.

Polisen har också lovat att det mobila kontoret ska finnas på plats utanför centrumhuset i Färgelanda minst en dag per vecka. På måndagförmiddagar finns möjlighet för invånarna att göra anmälningar, lämna in hittegods och utföra andra polisiära ärenden här.

Läs mer om medborgarlöftet i Färgelanda.

Till toppen