Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Poliser attackerade i helgen

I helgen utsattes poliser för angrepp av flera personer i Rinkeby och Södertälje.

– Det är mycket allvarligt. Medarbetare som gör sitt jobb ska inte utsättas på detta sätt, det kan vi aldrig acceptera eller låta bli vardag, säger Ulf Johansson, regionpolischef.

Ulf Johansson är angelägen om att nu öka takten i initiativ Mareld som är polisens långsiktiga arbete med att möta problemen i dessa områden.

– Det gjordes ett mycket bra polisarbete i de svåra situationer som var i helgen. Både Rinkeby och Södertälje tillhör våra särskilt prioriterade områden. Vi ökar nu takten i dessa områden genom att säkerställa att vi bli fler, ställa hårdare krav på andra samhällsaktörer och vara snabbare att få fram den personal som krävs vid akuta behov. Allt detta för att skapa bättre arbetsmiljö för medarbetare och öka tryggheten i områdena, säger Ulf Johansson.

Det var i fredags kväll som en polispatrull i Rinkeby attackerades av ett stort antal individer med slag och sparkar när patrullen kontrollerade en person. Patrullen fick också flaskor och glas kastade mot sig. Tre personer greps och anhölls misstänka för våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och främjande av flykt. Tre poliser fick uppsöka sjukvård.

Natten till söndag blev det också bråk i samband med att en krog stängde i Södertälje. Polispatruller utsattes för så kallade bangers och andra föremål som slängdes mot dem. En person omhändertogs och fyra personer avlägsnades. De misstänks för våldsamt upplopp, försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och skadegörelse.

Till toppen