Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisregion Syd publicerar bilder på misstänkta externt

Polisen använder sig regelbundet av olika typer av bilder på misstänkta personer, bland annat från övervakningskameror, i sina utredningar. Möjligheten att publicera bilder av den här typen på www.polisen.se finns sedan 2011.

Polisen har möjlighet till bildpublicering av misstänkta på polisen.se om det sker i enlighet med den föreskift som reglerar detta. Bildpublicering får användas som sista åtgärd innan en förundersökning av ett brott som är att betrakta som grovt läggs ner. Till exempel vid grov brottslighet om andra utredredningsåtgärder inte har lett till resultat och straffet för brottet är minst sex månaders fängelse eller när en person anses som farlig för enskild eller allmänheten. Dessutom får det inte råda någon tvekan om att det är personen på bilden som är misstänkt för det aktuella brottet.

Polisregion Syd har hittills i år gjort två bildpubliceringar, en gällande ett ärende under utredning i polisområde nordvästra Skåne och en gällande ett ärende i polisområde Malmö.

Bilder på misstänkta personer är en viktig del i vår utredningsverksamhet. Även om de inte uppfyller kraven för att publiceras externt har de ett värde i utredningsarbetet och används bland annat vid förhör med vittnen.

Till toppen