Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisregion syd satsar på att öka mångfalden

Polisregion Syd och Östra Grevies folkhögskola väcker liv i en tidigare lyckad utbildning. Syftet är att i förlängningen få in en ökad mångfald i regionen.

Till hösten startar återigen Östra Grevie folkhögskola upp en ettårig polishögskoleförberedande preparandutbildning i nära samarbete med Polisregion syd. Utbildningen riktar sig främst till personer med utomeuropisk bakgrund och ska ge studentera bra förutsättningar att komma in på polishögskolan samt bli framtida medarbetare i polisregion Syd.

- Som det ser ut idag speglar vi inte samhället. Vi behöver i förlängningen fler anställda med utländsk bakgrund för att klara vårt uppdrag och därför arbetar vi aktivt och långsiktigt med frågan, säger Jarl Holmström, biträdande regionpolischef i polisregion Syd.

Utbildningen, som har legat nere i två år, har tidigare gett bra resultat. Av 120 studenter har minst 32 kommit in på polishögskolan och minst 18 personer utöver dessa har fått civila jobb inom myndigheten.

Mångfald en förutsättning för att klara uppdraget
Polismyndighetens ska komma närmre medborgarna och vara tillgängliga för alla. I polisregion Syd är antalet anställda med utländsk bakgrund* 8,7 procent, varav 6,1 procent är poliser. Detta i en region vars medborgare med utländsk bakgrund är 23 procent.

- Kan vi till exempel få in fler flerspråkiga kan vi också ge medborgaren annan service. Polisen är till för alla och med ökad mångfald ökar också vår förmåga att förebygga brott och öka tryggheten, säger Jarl Holmström.

Polisregion Syd har varit med att se över utbildningsinnehållet, studenterna kommer att göra studiebesök och polisanställda kommer regelbundet att föreläsa om polisens verksamhet.

Fakta

Kursen startar den 14 augusti 2017
Sista ansökningsdag den 28 april 2017

* utländsk bakgrund har den som är född utomlands eller född i Sverige med två utlandsfödda föräldrar (enl. SCB)

Till toppen