Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Region Stockholms fokus på utredningar

”Vi måste visa stockholmarna en positiv utveckling i vår utredningsverksamhet”, säger Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm.

Polismyndighetens utredningsresultat har varit i fokus under en lång tid och polisen har tydliga besked från regeringen om att den nedåtgående trenden de senaste åren måste vända. Stockholms resultat väger tungt för myndigheten i sin helhet och därför är kraven på regionen höga.

- Vi har tillsammans i regionen lagt en solid grund i vårt arbetssätt och vår organisation under de senaste åren. Men det är helt klart att utredningsverksamheten kommer att kräva extra kraftansträngningar från oss, säger Ulf Johansson.

Fler grova brott
Antalet grova brott har stigit under de senaste åren samtidigt som andra händelser som det ökade terrorhotet, migrationsströmmar och reformarbete prövat polisens förmåga. Dessutom består det mer vardagliga arbetet med tidsfrister och mängdbrott.

- Vi behöver komma till rätta med detta och visa en positiv utveckling. Det handlar om grova brott, bedrägerier och brott i nära relationer samt arbetet med ungdomar, narkotika och trafik. Här vill jag betona att det är den lokala problembilden som styr vilka aktiviteter vi väljer.

Bra exempel
- Mycket bra polisarbete görs varje dag, årets alla dagar. Det hårda arbetet ger resultat även i utredningsverksamheten, vilket vi redan börjar se exempel på, avslutar Ulf Johansson.

Till toppen