Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Svar på analyser i ärendet med tre döda män i Skivarp

Polisen har nu fått svar på de prover som togs vid den rättsmedicinska undersökningen av de tre män som för en tid sedan hittades avlidna i en fastighet Skivarp.

De tre män som hittades döda i huset har alla avlidit av kolmonoxidförgiftning. Samtliga tre kroppar befanns ha höga halter av den giftiga gasen i sig, visar resultaten av de prover som togs vid de rättsmedicinska undersökningarna.  

Polisen har haft en genomgång av fastighetens värmepanna samt låtit sotare undersöka skorstenens status. Någonstans mellan värmepanna och skorsten finns ett läckage som orsakat att kolmonoxid läckt ut i fastigheten och därmed också inandats av de personer som vistats i huset. Gasen är dödlig. Chefsåklagare Pernilla Åström har därmed beslutat att lägga ner de brottsmisstankar som funnits i ärendet.  

Under utredningen har det också varit fokus på en flaska och dess innehåll. Innehållet ska analyseras vidare.  

Fastigheten har varit avspärrad sedan de tre personerna hittades. Men polisen kan ändå konstatera att huset drabbats av ett inbrott någon gång på torsdagskvällen den 16 februari. Detta kom till polisens kännedom genom att en 25-årig man, som är hemmahörande i Skivarp, påträffades efter en trafikolycka i Blekinge natten till fredagen den 17 februari. Mannen sprang från olycksplatsen men greps kort därefter. Vid fordonskontrollen framkom att bilen som mannen framfört hade tillgripits på uppfarten till det avspärrade huset i Skivarp.

Mannen fördes till polisen i Ystad, där han anhölls, men är nu försatt på fri fot. Mannen är misstänkt för grov stöld genom inbrott i villa, överträdelse av myndighets bud, tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri, smitning från trafikolycka samt grov olovlig körning. Mannen förnekar brott. Denna utredning fortsätter.  

 

Till toppen