Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Tre ungdomar anhållna

Tre flickor i 15-årsåldern frihetsberövades under måndagen i Växjö misstänkta för flera olika allvarliga brott som drabbat två minderåriga flickor under måndagen i Växjö.

Måndagen den 6 februari polisanmäldes två olika händelser med samma modus som drabbat två minderåriga flickor på två olika platser i Växjö. De båda händelserna har samband med varandra. Brottsrubriceringarna i den pågående förundersökningen är människorov, övergrepp i rättssak samt misshandel.

Polisen vidtog omgående utredningsåtgärder när brotten kom till polisens kännedom. Detta ledde fram till att de tre misstänkta flickor i 15-årsåldern frihetsberövades på olika adresser i Växjö. Efter förhör anhölls de tre misstänkta flickorna på sannolika skäl misstänkta för delaktighet i de olika brotten.

De tre anhållna flickorna har vid förhör lämnat sina versioner av vad som inträffat vid de två olika händelserna.

Polisen jobbar intensivt med utredningen och ett tiotal utredare har jobbat med utredningen.

- Det är mycket allvarliga brott de tre flickorna är misstänkta för. Med hänsyn till de inblandades åldrar kan inte mer information lämnas om förundersökningen säger kammaråklagare Jonny Philipsson, Växjö som leder förundersökningen. 

Uppdatering torsdag 9 februari
På onsdagskvällen frigavs de tre misstänkta ungdomarna som suttit anhållna. Brottsmisstankarna kvarstår och utredningen fortsätter. Enligt kammaråklagare Jonny Philipsson finns inte synnerliga skäl för att begära de tre ungdomarna häktade. Sociala myndigheter är inkopplade i ärendet.

Till toppen