Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Brottsförebyggande inriktning

I Östersund inleds Krogstråket fredagen den 21 juli och polisen kommer att öka sin närvaro för att bidra till en säker och trygg vistelse.

Under "stråketveckan" blir det en större koncentration av restaurangliv och en utökning av andra aktiviteter som tilldrar sig en större mängd publik än i vardagen. Med fler människor på samma yta ökar risken för antalet ordningsstörningar.

Även i år har Polisen i Jämtland avsatt en särskild resurs för det brottsförebyggande arbetet i centrumområdet och det s k krogstråket.

- Våra erfarenheter från tidigare år gör att vi även i år har avdelat ett antal poliser som har till uppgift att vistas runt krogstråket och centrumområdet. De kommer att vara på plats varje dag tills Storsjöyran börjar och deras huvuduppgift är att arbeta brottsförebyggande, uppger Sten Sundin kommenderingschef för Storsjöyran.

När själva Storsjöyran börjar med festivaldagarna kommer polisen som vanligt att ha en särskild kommendering. Polisen samverkar med flera aktörer, bland annat räddningstjänsten, ordningsvakter, skattemyndigheten och Östersunds kommuns tillståndsenhet.

- Att aktivt arbeta mot alkohol och andra droger är viktigt för att kunna förebygga våldsbrottslighet och syftet med insatsen är att ordningsstörningar och våldsbrott ska hållas på en så låg nivå som möjligt och det ska upplevas som tryggt och säkert att vistas i Östersund med omnejd säger Sten Sundin.

I det brottsförebyggande arbetet ingår bland annat att ingripa mot personer som är för berusade eller dricker alkohol på platser där det ej är tillåtet samt att hälla ut alkohol för ungdomar som är för unga för att dricka.

Här hittar du information från Östersunds kommun om gällande ordningsföreskrifter:

Östersunds kommun, ordningsföreskrifter alkoholförtäring


 

Till toppen