Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Gängprofil i Edsberg dömd till fyra års fängelse

I slutet av juni föll ett antal domar som rörde utpressning och övergrepp i rättssak. Sammanlagt fick fem personer ur ett kriminellt nätverk närmare åtta års fängelse, varav den mest tongivande i nätverket dömdes till fyra år.

– Dessa domar är en viktig signal om att vi inte tolererar grov brottslighet i vårt område och att vi tar medborgarnas oro på allvar, säger lokalpolischef Emil Andersson.

Det kriminella nätverket hör hemma i Edsberg i Sollentuna men brotten de nu är dömda för har begåtts i de södra delarna i regionen.

– Tingsrätten har bland annat funnit det utrett att den mest tongivande personen i nätverket ligger bakom tre handgranater som kastats mot lokaler i Södertälje och Botkyrka, säger Daniel Edlund, tf. chef för sektionen Grova brott i polisområde Syd.

Lokalpolisområde Sollentuna har haft ett nära samarbete med polisområde Syd, där ärendet handlagts. Bland annat har man bistått med utredare och operativa åtgärder för att nå så bra resultat som möjligt.

– Det här nätverket har skapat otrygghet i området och vi har prioriterat att arbeta mot det, säger Emil Andersson

Ett antal av de dömda har suttit häktade under hösten och våren vilket har märkts i lokalsamhället.

– En av våra chefer haft dialog med flera av näringsidkarna i Edsbergs centrum och fått återkoppling på att vårt arbete och närvaro har märkts av. Området upplevs tryggare, säger Emil Andersson.

Till toppen