Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Hästkortege påverkar fordonstrafiken

Fredag den 14 juli kommer ett firande att genomföras med anledning av att kronprinsessan fyller år. Det innebär bland annat en del begränsningar i framkomligheten i Stockholms innerstad.

Polisen i region Stockholm har en uttagen personalgrupp som arbetar med genomförandet kring firandet av kronprinsessans födelsedag. En del poliser kommer bära förstärkningsvapen för att kunna avbryta ett hot eller en pågående våldshandling. 

Kortege från slottet

Kronprinsessan färdas med häst och vagn från Kungliga slottet via Slottbacken, Slottskajen, Norrbro, Gustav Adolfs torg, Fredsgatan, Tegelbacken, Vasagatan, Kungsgatan, Birger Jarlsgatan till Hovstallet. Kortegen startar klockan 13:00.

Trafiken påverkas

Polisen kommer stänga av kortegevägen för fordon- och kollektivtrafik men även för cyklister. Detta görs en tid innan hästkortegen startar från Kungliga slottet. Polisen kommer även begränsa trafiken över de broar som finns längs med kortegevägen.

Frågor från media

Från klockan 08:00 den 14 juli besvaras frågor om polisens arbete i samband med kronprinsessans födelsedag på 010-563 73 34.

Länkar

Stockholms lokaltrafik
Trafikverket, Trafiken Stockholm och Stockholmsstads samlingsida

Till toppen