Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Många möten och samtal

Många polisanställda, bland andra uniformerad och civilklädd polis, arbetar i Almedalen för att öka tryggheten. Inför varje dag ses de kommande arrangemangen igenom och bedöms och flera av arrangemangen besöks också av poliser.

Polisens roll i Almedalen är att arbeta med ordning och säkerhet. I det arbetet sker en rad insatser. Det är bland annat extra poliser, dialogpoliser, mobila poliskontor, kameror för att förebygga samt utreda eventuella brott. Det är också extra många poliser på plats som besöker flera av de olika arrangemang som sker varje dag.

– Vi bedömer varje dag kommande arrangemang för att se var vi kan behövas och utifrån det sätter vi sedan resurs, säger Toni Demitz-Helin, chef för polisen i region Stockholms taktiska center.
 
Tom Nilsson och Peter Lindström patrullerar för dagen genom centrala Visby och stannar till vid en rad seminarier och arrangemang. De hälsar och kollar läget och det finns också självklart möjlighet att ställa frågor.

– De flesta frågor handlar om hur man hittar och jag upplever att det är färre frågor än jag trodde om tryggheten. Men vi pratar gärna och berättar om vårt arbete och vad vi gör, säger Tom Nilsson.

Tom Nilsson och Peter Lindström är några av de som besöker arrangemang i Almedalen.

Nere vid scenen i Almedalen är för dagen Viktor Adolfsson. Han har varit i Almedalen ett antal somrar och jobbat.

– I år är det en hel del frågor om säkerheten framför allt under senare delen av veckan. Jag berättar hur vi jobbar, att vi är väl förberedda och har planerat för detta länge samt att vi är många poliser på plats, säger Viktor Adolfsson. Viktor Adolfsson arbetar i vanliga fall som polis på Södermalm i Stockholm.

En hel del diskussioner gäller också vilka organisationer som har rätt att närvara och vad det innebär.

– Jag möter inte mycket ilska utan mer funderingar och viss oro och det är bra samtal, säger han.

Polisens särskilda Almedalskommenderingen kommer att finns kvar till och med söndag 9 juli.

Till toppen