Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Mer än en rattfylla varannan dag

Mer än en rattfylla varannan dag i Stenungsund, Orust och Tjörn. Nu summerar polisen insatserna kring medborgarlöftet för årets första sex månader. Samtidigt fortsätter arbetet med att fånga upp unga som riskerar missbruk.

Vid årsskiftet lovade polisen i Stenungsund, Tjörn och Orust att under 2017 genomföra minst 20 insatser mot trafik och droger, med fokus på att fånga upp unga som riskerar att hamna i kriminalitet eller missbruk. Hittills har 15 riktade insatser genomförts, bland annat nykterhets- och hastighetskontroller. Cirka 114 rattfyllerier har rapporterats.

– Det är alltså mer än en varannan dag, säger ingripandepolis Herman Egelström. 

Efter ett halvår är Ulf Darrell, kommunpolis på Orust och Tjörn, nöjd med samarbetet med kommunerna och att socialtjänsten nu kan informeras tidigare om ungdomar som riskerar missbruk eller kriminalitet.

– Vi har förfinat vår organisation så att vi kan få en snabbare handläggning av ungdomsärenden, säger han.

Polisen har kontrollerat ungdomar som misstänks använda narkotika, och ökat sin närvaro på platser där många unga rör sig. 

Vill du veta mer om medborgarlöftet i Stenungsund, Tjörn och Orust?

• Film: Så arbetar polisen i Södra Fyrbodal mot droger bland unga

• Om medborgarlöften och lokal samverkan, polisen.se

 

Till toppen