Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen Tackar alla som medverkade i eftersöket i Hudiksvall

Under söndagen den 16 juli och natten mot den 17 juli sökte polisen med ett mycket stor sökresurs i skogarna kring Blacksås i Hudiksvalls kommun efter en 6-årig flicka. Flickan anträffades strax före klockan 01:00 den 17 juli.

Flickan hade försvunnit från sin familj efter ett besök i naturreservatet Blacksås på söndags förmiddagen klockan 11:30.

Familjen sökte själva efter flickan i ca två timmar och sedan kontaktades polis klockan 13:30.

I sökinsatsen organiserade polisen sig med egna resurser från region Mitt och man tog även hjälp av frivilliga organisationer från region Nord och i region Mitt.

Militären hjälpte till med Hemvärnet, helikopter från polisen och JRCC deltog i sökandet från luften. Fjällräddningen från region Nord kom med personal och även en grupp som kan söka i grottor och gruvor från Östersund hjälpte till.

Det anmälde sig många frivillga som ville hjälpa till och dem organiserade Missing People upp i sökgrupper.

Strax före klockan 01:00 hörde en hundförare flickan i mörkret och han tog sig mot platsen han hörde ljudet ifrån och där hittade han flickan stående i mörkret lite nedkyld.

När hundföraren meddelade att flickan var anträffad hördes ett jubel i Hälsingeskogen. Alla som hade hjälpte till i eftersöket kände en enorm lättnad över att flickan var åter och kunde återförenas med sin familj.

Det tog nästan en timme att få ut flickan från den svåra terrängen till farbar väg. Flickan mådde bra efter omständigheterna. Hon var frusen och hungrig när hon överlämnades till familjen. 

Polisen vill Tacka alla för det engagemang och stöd som visades från alla inblandade i eftersöket och från de som ville hjälpa till.

Polisen Tackar alla inblandade genom
polisens räddningsledare och polisinsatschef.

 

 

Till toppen