Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisens arbete mot onykterhet

Ett av fokusområdena under Summer meet är att stävja onykterheten. Dels hos bilförarna men också bland övriga besökare.

Att bilförare ska vara nyktra är en självklarhet och gäller under crusingen, precis som överallt annars. Men även passagerarna har ett ansvar att inte sätta sig i en bil med en onykter förare. Dessutom kan allmänheten hjälpa till och tipsa polisen om de misstänker att någon kör onykter.

Under bilträffen kommer polisen genomföra tusentals utandningsprover för att öka säkerheten för medtrafikanter och besökare. Skulle du se någon som du misstänker kör påverkad ska du kontakta polisen. Det är bättre att vi gör en extra kontroll än att någon blir skadad.

Vi vet också att berusade personer både utsätter andra och blir utsatta för brott i större utsträckning än nyktra. Därför jobbar polisen för att begränsa berusningen hos besökarna i allmänhet och ungdomar i synnerhet. Det sker bland annat genom att alkohol förverkas (hälls ut). Tveka inte att kontakta polisen eller ordningsvakter om du ser att någon far illa.

Till toppen