Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Sammanställning sexualbrott Härnösand

Under Stadsfesten i Härnösand 2017-07-21--22 har det anmälts ett stort antal sexualbrott. Här redovisas en sammanställning

Våldtäkter

Det har anmälts tre brott

I ett av ärendena är en man i 20-års åldern anhållen för brottet. Sedvanliga utredningsåtgärder är vidtagna. Utredningen leds av åklagarkammaren i Sundsvall, åklagare Jens Göransson.

av de anmälda våldtäkterna har begåtts i folkhavet framför scen. Här har gärningspersonen genomfört sexuell handling som enligt lagtexten är jämförlig med samlag. Utredning pågår.

Sexuella ofredanden

Det har anmälts 20 brott

I tre av dessa ärenden är den brottsdrabbade under 15 år och då leds förundersökningen av åklagare. Ärendena är överlämnade till Åklagarkammaren.  Samverkan med socialförvaltningen.

I ett av dessa fall finns en utpekad gärningsperson

Övriga

4 ärenden har utpekad gärningsperson. Två av dessa har under helgen varit frihetsberövade. Utredning pågår. Ingen är  för närvarande frihetsberövad.

12 av anmälningarna innehåller ingen uppgift om gärningsperson, inget eller mycket vagt signalement. Dessa ärenden bedöms i dagsläget ha mycket små utsikter att kunna utredas.

Ett ärende nedlagt – ej brott.

Flera ärenden kan ha samband och utredningarna drivs i samverkan mellan utredningsenheten grova brott, enheten brott i nära relation (båda Sundsvall) och lokalpolisområde Södra Ångermanland (Härnösand).

Grova brott ansvarar för utredningarna ang våldtäkterna och enheten brott i nära relation utredningar där den brottsdrabbade är under 15 år och lokalpolisområdet för utredningarna ang sexuella ofredanden med brottsdrabbad äldre än 15 år.

Eventuella frågor ställs till Börje Öhman, telefon 0703123554.

 

Till toppen