Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Sökes: Poliser för återanställning

Nu genomförs en nationell satsning för att locka tillbaka poliser som slutat. Polisen behöver öka antalet poliser i lokalpolisområdena.

– Att poliser slutat sedan omorganisationen 2015 är väl känt. Det är till dem vi nu riktar oss för att kunna öka vår förmåga i regionerna, säger Carina Persson, regionpolischef i polisregion Syd.

Vad som efterfrågas är tidigare poliser som är intresserade av att komma tillbaka till polisen och vill arbeta i lokalpolisområdena med brottsförebyggande och ingripande arbete i yttre tjänst eller med att utreda mängdbrott.

Exakt vilka lokalpolisområden som får ta del av resursförstärkningen eller hur stor den kommer att bli går inte att säga i nuläget. Det är beroende av hur många ansökningar som kommer in och hur väl de sökandes önskemål matchar myndighetens behov.

– Vi behöver bli fler poliser, särskilt i lokalpolisområdena där vi arbetar närmast medborgarna. Därför känns det bra att vi nu går ut och ser hur stort intresset är för att komma tillbaka till oss. Samtidigt är det viktigt att vi aktivt arbetar med att behålla de medarbetare vi har idag säger Carina Persson.

Förutom poliser till lokalpolisområdena vill polisen också locka tidigare poliser med polisiära specialkompetenser att komma tillbaka och söka anställning hos polisen igen.

Till toppen