Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Åtal i grovt narkotikabrott

Den 7 mars grep polisen tre män, misstänkta för grovt narkotikabrott. Nu åtalas männen.

Polisen påbörjade en utredning under hösten och i mars kunde tre personer gripas.

Männen färdades i två bilar mellan Mariefred och Umeå. I höjd med Röbäcksslätten, på väg in mot Umeå, stoppade polisen de misstänkta männen. Polisen kunde i samband med detta beslagta cirka 37 kg cannabisharts – vilket är det största cannabisbeslaget som gjorts i polisregion Nord.

 Vi har haft ett bra samarbete mellan polisen i region Nord och Stockholm. Tack vare det kunde vi stoppa bilarna och beslagta den stora mängden narkotika, säger Olle Andersson, chef vid gruppen för utredning av grova brott i polisområde Västerbotten.

Åtalet gäller grovt narkotikabrott för samtliga tre och inkluderar även ringa narkotikabrott för en av männen och hot mot tjänsteman för en annan av männen.

Det har varit en stor och tidskrävande förundersökning som bland annat innefattar många analyser och mycket teknisk bevisning. Det har krävts ett gott lagarbete för att nå i mål, säger Olle Andersson.

Presskontakt

Olle Andersson
Chef gruppen för utredning av grova brott, polisområde Västerbotten
Telefonnummer: 114 14

Till toppen