Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Brand Vågbrohemmet Norrala

En brand startade på Vågbrohemmet Norrala, Söderhamn på söndagsmorgonen den 4 juni. Inga personer kom fysiskt till skada vid det snabba brandförloppet.

Det inkom ett larm ftill polisen klockan 04:04 på söndags morgonen om att ett asylboende i Norrala på Hemmansvägen i Söderhamns kommun hade börjat brinna. Uppgifterna var också att det brann i flera rum.

När polis kom till platsen så hade man påbörjat en utrymning av lokalerna. Till en början var det mycket rörigt på plats.

När man hade samlat ihop de boende fick man klart för sig att alla boende på anläggningen hade tagit sig i säkerhet. Det var många upprörda känslor på plats med anledning av att det var många målsägare som förlorade allt man ägde i samband med branden.

Polisen har inledningsvis fått uppgifter att branden har startat i ett TV-rum på anläggningen. Brandförloppet har varit extrem snabbt och det ska man utreda var det kan ha berott på.

Polisen har startat en förundersökning på grov mordbrand. Platsen är avspärrad och polisens tekniker är på väg till platsen för att starta brottsplatsundersökning. En grupp är tillsatt på ca 10 poliser som ska hålla förhör med vittnen m.m.

Det finns ingen misstänkt i ärendet och det har inte kommit till polisens kännedom om att det hade varit något bråk eller hot vid anläggningen innan branden startade.

Mikael Hedström
presstalesman
telefon 010-56 785 42 mobil 0730-222 160 skicka gärna sms.

 

Till toppen