Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Dialog med regeringen

Polismyndighetens dialog med regeringen om det fortsatta arbetet med utvecklingsfrågor har nu gått in i en ny fas.

Frågor som nu ligger på bordet rör bland annat kompetensförsörjning, arbetsmiljö och arbetsvillkor. Som ett första steg bjöd idag inrikesministern in rikspolischefen och Polisförbundet för att mer specifikt diskutera dessa frågor kopplade till polisyrket.

− Jag är överens med inrikesministern om att motsvarande diskussion även ska föras med representanter för övriga polisanställda, säger rikspolischef Dan Eliasson.

Från dagens möte gjordes följande gemensamma uttalande:

Första mötet med nationell samling för polisyrket


Idag möttes Polisförbundet, Polismyndigheten och regeringen i det första mötet inom ramen för nationell samling för uppvärdering av polisyrket. På mötet diskuterades bland annat polisens arbetsvillkor och fortsatta kompetensförsörjning.

− Det här var det första mötet där vi lagt ramarna för en längre process. Det är viktigt att regering och parterna kan redovisa gemensamma åtgärder för att stärka polisen. Frågor kring hur polisyrket kan bli mer attraktivt och polisarbetet mer effektivt är centrala området för det fortsatta arbetet inom nationell samling, säger inrikesminister Anders Ygeman, rikspolischef Dan Eliasson och fackförbundsordförande Lena Nitz i ett gemensamt uttalande.

Till toppen