Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Gör skolavslutningen och studenten till ett kul minne!

Nu är det hög tid för skolavslutningar och studentfirande. Kommuner och polis arbetar tillsammans för er säkerhet och för att firandet ska bli ett kul minne. Polisen kommer att vara närvarande i både trafiken och där ungdomar finns.

Karlstads kommun informerar om att Karlstadsbuss bjuder på resan hem från skolavslutningen den 16 juni. Bussbiljetter finns att hämta gratis på Trygghetscenter, Drottninggatan 30 mellan 9.00–20.00 på skolavslutningsdagen eller 21.00–02.00 på Ungdomsbussen som kommer att finnas på Stora Torget.

Polisen arbetar aktivt för att alla studenter ska få ett tryggt och säkert studentfirande. Det handlar bland annat om arbetet mot langning av alkohol till ungdomar och för att studentflaken ska vara säkra. Polisen kommer under studentfirandet att finnas både i trafiken och där ungdomarna firar sin skolavslutning eller student.

Det innebär bl a att polisen kommer också att se till att studentkortege och liknande kommer att vara säkra och att man sitter säkert i bilarna. I annat fall riskerar man att bli bötfälld.

Polisens råd för trygg och säker student

Broschyr: Tips och råd inför skolavslutningen (pdf)

Till toppen