Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Intensiv helg för polisen i Halmstad

På fredag startar The Tall Ships Races, TSR, i Halmstad. Polisen arbetar aktivt tillsammans med arrangörerna och övriga blåljusorganisationer för att skapa ett tryggt och säkert evenemang för alla.

Om några dagar fylls Nissan och hamnen av skepp från hela världen. Arrangörerna väntar att det ska komma hundratusentals besökare. Foto: Polisen.

TSR är den största planerade händelsen för polisen i Halland under sommaren. Arrangörerna väntar att det kan komma närmare 500 000 besökare till de arrangemang som ordnas i samband med starten för den internationella havskappseglingen. Fokus för polisens insatser under helgen är att skapa trygghet och säkerhet för besökare och deltagare genom att förebygga brott och minska ordningsstörningar.

Mikael Höglin är en av polisens insatschefer under helgen.
– Vi finns på plats för att medverka till ett tryggt och säkert evenemang. Vår uppgift är att förebygga, förhindra och utreda brott, säger han.

Polisen i Halmstad har fått resursförstärkning från övriga regionen och planerar för en omfattande insats. Sjöpolisen, trafikpolisen och polisens helikopter kommer att vara på plats. Förutom patrullerande polis kommer det att finnas cyklande och ridande polis på området.
– Vi arbetar aktivt för att förebygga och förhindra brott.  Om du utsätts för ett brott ska du anmäla det till polisen direkt. Vänd dig till polis, ordningsvakter eller evenemangets funktionärer så hjälper de dig. Om du bevittnar ett brott ska du kontakta polisen och tala om vad du sett. Ditt vittnesmål är viktigt, säger Mikael Höglin.

Lördagen förväntas av arrangörerna att bli den mest besökta dagen. Förutom TSR pågår då även Halmstad Triathlon med hundratals tävlande. Och på lördagskvällen spelas allsvensk fotboll på Örjans vall. De tre arrangemangen planeras inom samma insats.
– Vi arbetar nära arrangörerna och övriga blåljusorganisationer för att det ska bli tryggt och säkert för alla och hoppas att deltagare och besökare i de olika arrangemangen ska få trevliga dagar, säger Mikael Höglin.

Polisen rustar inför sommaren

Till toppen